Bestuursaansprakelijkheids-verzekering Wooninitiatieven

contractZijn er initiatieven die een bestuursaansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten? Stichting de Droom is op zoek naar een betaalbare verzekering. wie helpt ons verder?

Voor iedereen van belang om te weten, laat daarom een reactie achter onderaan dit bericht.

 

 

6 Responses to Bestuursaansprakelijkheids-verzekering Wooninitiatieven

 • Ellen van Sprang-Helmig

  Ik heb gekeken op de website van de gemeente Waalre daar blijkt dat ook deze gemeente de door De Droom genoemde polis, met daarin meerdere verzekeringen, heeft afgesloten. De werkgeversaansprakelijkheid is overigens uitgesloten. Ik denk dat alle gemeenten dezelfde dekking hebben zie voor meer informatie http://www.vrijwilligersnetnederland.nl De dekking voor bestuurdersaansprakelijkheid is 500.000 Euro

  Vrijwilligersnet Nederland
  Onze Lieve Vrouwedijk 25
  5581 BN Waalre
  Tel. 040 – 219 34 00
  Tel. buiten kantoortijden: 06 – 20 880 957 (bij calamiteiten)
  Fax 040 – 222 06 78
  E-mail: info@vrijwilligersnetnederland.nl
  http://www.vrijwilligersnetnederland.nl

  Ellen van Sprang-Helmig, WoonInitiatief Waalre.

 • Jos van Oyen

  Alle (of in elk geval nagenoeg alle) gemeenten in Nederland hebben een aansprakelijkheidsverzekering gesloten voor alle vrijwilligers die in of vanuit hun gemeente vrijwilligerswerk verrichten (uitvoering van de motie-Slob van een aantal jaren geleden). Om het zeker te weten, kun je even informeren bij jouw gemeente. Voor het vrijwilligerswerk van een wooninitiatief is daarom in het algemeen een afzonderlijke aansprakelijkheidsverzekering overbodig.
  Als je wooninitiatief ‘ondernemingsactiviteiten’ verricht (bijvoorbeeld zelf personeel in dienst neemt, of in zakelijke zin als zorgaanbieder fungeert), dan kan het zijn dat je niet meer kwalificeert voor vrijwilligerswerk en wel een verzekering nodig hebt.

 • Marian

  Stichting De Droom heeft van de Gemeente Deurne bericht ontvangen dat met ingang van 1 januari 2014 de al bestaande vrijwilligersverzekering is uitgebreid met een bestuursaansprakelijkheidsdekking. In dit gratis pakket zitten nu 6 verzekeringen n.l.
  1. een ongevallenverzekering voor
  vrijwilligers, inclusief ongevallen-inzittenden
  2/3. een aansprakelijkheidsverzekering voor
  de organisatie en voor de vrijwilligers;
  4. een schadeverzekering verkeersdeelnemers.
  5. een bestuurders aansprakelijkheid
  verzekering
  6. een rechtsbijstandverzekering
  Informeer bij jullie gemeente waar het wooninitiatief is gevestigd of die gemeente ook deze polis voor vrijwilligers heeft afgesloten. Doe je voordeel met deze info. Ik heb deze info ook aan MEE zuid Oost Brabant doorgegeven.

 • Jean-Marie Gielen

  wij zijn een initiatief in oprichting, gaan dit ook doen, hoorde van een verzekering bij IAK, zo’n 120 Euro per jaar. Mvg, Jean-Marie

 • kees slager

  hallo

  st de schakel heeft heeft sinds enkele jaren een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering via de alles in een polis van de rabobank
  ik meen dat deze ca 1000 euro per jaar kost

  gr
  kees slager

 • Bestuur RPSW

  Een bestuursaansprakelijkheidsverzekering is verstandig.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.