Dringende oproep voor input 2e kamer debat van 13 december 2018

Dit weekend bleek dat, tamelijk onverwacht, a.s. donderdag 13 december van 10.30 tot 14.00 uur een debat in de Tweede Kamer wordt gehouden over ouderinitiatieven.
Klik hier voor het komende debat van 13 december 2018.

Dit naar aanleiding van het eerder dit jaar verschenen en bij jullie al bekende rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau “Net als Thuis”.
Klik hier voor het rapport “Net als Thuis”.

In het rapport zijn een aantal bevorderende maar ook belemmerende factoren voor ouderinitiatieven opgenomen. De regering heeft al gereageerd op een aantal vragen, zie hier de bijgaande brief.

De aanvrager van het debat, Vera Bergkamp, heeft o.a. ons gevraagd om input voor het debat. Het staat iedereen vrij om rechtstreeks aan haar input te leveren (dat kan op haar e-mailadres  v.bergkamp@tweedekamer.nl), maar wij willen graag met andere belangenbehartigers (Naar Keuze, Woondroomzorg, De Grasboom e.d.) punten verzamelen en als gezamenlijke reactie insturen.

Daarom is de vraag om aan te geven wat zijn de:

  • Bevorderende factoren voor ouderinitiatieven;
  • Belemmerende factoren voor ouderinitiatieven;
  • Actuele problemen die het voortbestaan van het ouderinitiatief direct of op termijn bedreigen.

Wij vragen u dit liefst per ommegaande maar uiterlijk dinsdagavond 11 december 2019 aan te leveren aan ellenvansprang-helmig@rpsw.nl. Woensdag maken wij een samenvatting die wij aan Vera Bergkamp e.a. sprekers sturen.

Wij zijn ons bewust dat wij op zeer korte termijn om een reactie vragen. Het was beter geweest als het tijdstip van het plenair debat over dit onderwerp eerder bekend was gemaakt

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.