Mogelijkheid nieuw ouderinitiatief op NRE terrein Eindhoven

Mogelijkheid nieuw ouderinitiatief op NRE terrein Eindhoven
NREtwee27 juli heb ik een gesprek gehad met Nico van der Henst en Marianne van Buul. Zij hebben een vereniging NRE TWEE opgericht met 9 seniorenparen die op het NRE terrein een appartementencomplex gaan bouwen. Zij hebben ook een bod gedaan op kavel F van dat terrein waar zij in samenspraak met de gemeente graag een wooninitiatief zouden zien komen. Dan moet er wel een wooncorporatie bereid zijn te investeren. Misschien is er een beginnend initiatief dat hierin geïnteresseerd is. Het hele NRE project wordt uitgevoerd zonder projectontwikkelaar en ademt maatschappelijke betrokkenheid. Er komt een flinke diversiteit van mensen te wonen en werken.
Dit biedt wellicht mogelijkheden voor een beginnend ouderinitiatief?
Zie onderstaande informatie.

Met vriendelijke groet,

Rob Jansen RPSW

 

25 juli ’15 NRE TERREIN EINDHOVEN 

Elf bijzondere fabriekspanden, restanten van de voormalige gasindustrie, vormen de basis voor het historische karakter van het NRE-terrein. Een perfect ontsloten gebied aan de kop van het Eindhovens kanaal en aan de rand van het stadscentrum. Desondanks is dit bijzondere stukje Eindhoven voor de gewone Eindhovenaar een gesloten en onbekend gebied gebleven. Iets waar de komende jaren verandering in zal komen.

Vanaf begin 2014 is de gemeente samen met enkele gedreven initiatiefnemers, gestart met de transformatie van het gebied. Gezamenlijk zal dit voormalige industrie-/havengebied veranderen in een kleinschalige, levendige en creatieve stadsbuurt waar wordt gewoond en gewerkt. Een gebied waar de gemeente ruimte geeft aan initiatiefnemers om hun eigen droom te verwezenlijken. Een project dat wordt ontworpen en ontwikkeld door particulieren en ondernemers die zich met de rijke historie en het industriële karakter verbonden voelen.

Zie ook: Site gemeente Eindhoven NRE terrein 

Klik op afbeelding

Schermafbeelding 2015-07-28 om 15.04.51

VERENIGING NRE TWEE 

De vereniging NRE TWEE bestaat inmiddels uit 9 huishoudens die een succesvolle bieding op gebouw 2 hebben gedaan aan de gemeente Eindhoven. In het gebouw zullen 12 huishoudens hun eigen appartement/loft kunnen realiseren (variabele afmeting en invulling).

Een deel van gebouw 2 wordt ingericht als gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte zal ook ter beschikking worden gesteld aan mensen van buiten om daarmee interactie te stimuleren.

De vereniging heeft inmiddels tekeningen aangeboden aan de gemeente voor het verlenen van de vergunning. Zie ook: Vereniging NRE TWEE website 25 juli ’15

ONZE BIEDING OP KAVEL F 

Het NRE-terrein wordt getransformeerd naar een kleinschalig, levendig en creatief gebied aan de rand van het centrum. Geen gewone stadswijk, maar een unieke plek voor particulieren, ondernemers en andere partijen die gezamenlijk een ‘nieuw’ en inspirerend stukje Eindhoven willen creëren. De vereniging NRE Twee zet zich in om een bijdrage te leveren aan de levendigheid en creativiteit op het hele terrein.

Op dit moment reeds beoogd in het gebied: Wonen voor “gevorderden” Energie neutraal wonen Meergeneratie gezin B&B Fietscafé Jazzcafé Kunstenaars Theatertje In een brainstormsessie met alle leden van vereniging NRE TWEE zijn ideeën geopperd voor een mogelijke invulling op Kavel F en daaruit is gebleken dat een sociaal maatschappelijke activiteit een belangrijke toevoeging kan bieden op het NRE terrein. Ook wij zijn er ons van bewust dat de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling (WMO) ons uitdaagt om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en anderen in onze omgeving. Graag willen we dit concretiseren in de verschillende aspecten van onze bieding. Ideeën waren o.a.: Beheer voor het groen op het hele terrein organiseren met een opslag-/koffie-ruimte in het gebouw op kavel F. Woningen voor mensen met een beperking die ook een functie kunnen hebben op het hele NRE terrein plus activiteiten creëren voor mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Wij willen interactie met onze buren op basis van wederkerigheid en hebben veel te bieden. Reuring is belangrijk voor ons

De kavel naast ons gebouw is op de markt en onze bieding gaat vooral over de inhoud; uit overleg met de gemeente m.b.t. onze bieding is gebleken dat onze plannen concreter moeten worden en dat een financiële onderbouwing deel moet uitmaken van ons bod. Wij willen naast het ontwikkelen van een gebouw met een maatschappelijke bestemming ondergronds parkeren voor onze eigen woningen (12) realiseren.

De geplande te bebouwen oppervlakte is ca. 290 m2.

Nico van der Henst Vereniging NRE TWEE Eindhoven nicovanderhenst@gmail.com

 

5 Responses to Mogelijkheid nieuw ouderinitiatief op NRE terrein Eindhoven

 • Yvonne

  Het is voor ons ook op loopafstand en kan een leuke plek zijn voor onze dochter van 31 met een matig verstandelijke beperking. Graag een bericht als het meer concreet wordt.
  met vriendelijke groet,
  Yvonne Phillips

  • Mathieu Opsteeg Secretariaat bestuur RPSW

   Dag Yvonne,
   Het NRE terrein biedt de mogelijkheid voor een speciale woonvorm. Dat initiatief ontstaat meestal omdat ouders elkaar vinden en een ouderinitiatief starten. RPSW kan hierbij de informatie communiceren en een oproep plaatsen en later de belangen behartigen maar zelf geen ouderinitiatief starten.

   Met vriendelijke groet, Mathieu

 • Harry Smith en Leonie Willems

  Wij zijn al enige tijd op zoek naar een vorm van begeleid wonen voor onze dochter met een lichte verstandelijke beperking. Dit lijkt ons voor haar een heel interessant initiatief omdat wij zelf op loopafstand van het NRE terrein wonen. Onze dochter is 22 jaar oud.

  Met vriendelijke grote

  Harry Smith en Leonie Willems

 • carol van de laar

  L.S.
  Graag zou ik op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen van een eventueel ouderinitiatief. Ik zoek voor mijn dochter met Down-syndroom van 20 jaar nog een passende woning in Eindhoven.
  Vriendelijke groet,
  Carol van de Laar

  • Mathieu Opsteeg Secretariaat bestuur RPSW

   kijk ook eens op http://www.sleutelplein.nl/home/oproep-wooninitiatieven/
   En schrijf in op onze nieuwsbrief met de mogelijkheid een van onze Thema avonden te bezoeken en als RPSW lid een oproep te plaatsen. Wij zijn er voor..
   Met vriendelijke groet, Mathieu Opsteeg
   secretariaat RPSW

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.